Cavitatie

In momentul actual, este cea mai eficienta metoda de combatere a celulitei si adipozitatii, cu rezultate echivalente liposuctiei chirurgicale. Ultrasunetele patrund pana la o adancime de 5 cm in stratul adipos, provocand dezintegrarea celulelor grase si reducerea stratului adipos! Fara durere!

Cavitatia dureaza 90 min. si utilizeaza cel mai puternic aparat cu ultrasunete -REFORM MULTIFREQUENCY CAVITATION. Efectele sunt imediate impotriva celulitei si a tesutului adipos si sunt vizibile la fiecare sedinta!

Tehnologiile moderne inlocuiesc in ultima vreme cu succes bisturiul in chirurgia plastica. Depunerile inestetice pot fi acum indepartate cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete de joasa frecventa. Aparatul REFORM atinge cea mai joasa frecventa disponibila in Romania, de 20KHz! Astfel, undele REFORM patrund mai adanc in stratul adipos si sunt mult mai eficiente in distrugerea celulelor adipoase.
Cavitatia este cea mai noua descoperire privind remodelarea corporala si reducerea stratului adipos, care are la baza principiul undei de soc, folosita pentru prima data in ” medicina estetica”. Noua tehnica poate fi folosita pe zonele “grase”, cum sunt bratele, coapsele, fesele, gleznele, genunchii, gambele, abdomenul, etc ! Gambele groase se pot remodela acum fara mari probleme.
Exploatand fenomenul fizic al cavitatiei, undele de soc formate din ultrasunete de joasa frecventa produc dezintegrarea celulelor adipoase si in consecinta reducerea stratului adipos.
Cavitatia se bazeaza pe efectul ultrasunetelor de joasa frecventa care datorita presiunii pe care o genereaza provoaca formarea de mici bule de gaz (bule cavitationale) si succesiva lor implozie, rupind in acest fel membranele celulelor adipoase.Odata dezintegrata celula adipoasa, tot continutul eliberat prin spargerea ei (trigliceride, colesterol, acizi grasi, toxine) este absorbit de limfa si drenat prin sistemul limfatic.
Folosind aceasta noua metoda de slabire in numai citeva sedinte de tratament se poate realiza un nou contur corporal.

Este ideal in programul de slabire ca acest tratament sa fie efectuat in asociere cu masajul anticelulitic si impachetari anticelulitice, care au scopul de a mobiliza depunerile de grasimi, deblocand tesutul adipos congestiv si activand circulatia sangvina
Sedintele de cavitatie trebuie combinate si cu o disciplina alimentara, pentru a mentine rezultatele obtinute.

 

Pasii tratramentului:

1. CAVITATIE cu ULTRASUNETE de joasa fecventa – “sparge” celulele grase actionand adanc in stratul adipos, in profunzime (30′)

2. VACUUM – are dublu efect, ajuta si el la eliminarea celulelor grase aflate spre suprafata tesutului si provoaca drenarea acestora catre circuitul limfatic (20′)

3. PRESOTERAPIE – se executa un drenaj limfatic, cu un rol esential in eliminarea din organism a celulelor distruse la pasii anteriori (40′)

Efectele produse de cavitatie :
Inca de la inceput se poate observa o intensa actiune lipo (dezintegrarea tesutului adipos) si o progresiva remodelare a profilului corporal pe langa reducerea consistentei masei adipoase. La toate acestea se adauga disparitia aspectului de coaja de portocala cu eliminarea clasicilor “noduli celulitici”, o buna oxigenare si revascularizare a tesutului subcutanat, cu o reactivare a microcirculatiei periferice si al drenajului lichidelor stagnante si nu in ultimul rand o imbunatatire a tonusului si elasticitatii pielii.

Efectul cavitatiei este masurabil – se efectueaza masuratori inainte si dupa terapie.

Ce simte clientul in timpul tratamentului ?
In timpul tratamentului clientul poate percepe un sunet mai mult sau mai putin intens in functie de sensibilitatea auditiva individuala .In orice caz acest fenomen se verifica in primele sedinte apoi acesta se diminueaza.Tratamentul este placut si relaxant.

De ce aceasta metoda este de preferat liposuctiei ?
Aceasta metoda de slabire este o alternativa non invaziva si non agresiva a liposuctiei.Nu se simte durere, nu exista complicatii sau timpi de recuperare, este mai putin costisitoare si nu interfereaza cu activitatile cotidiane ale clientului.

Cite sedinte de tratament sunt necesare pentru a obtine bune rezultate ?
Numarul sedintelor de tratament difera de la individ la individ. Operatorul estetic efectueaza o atenta analiza corporala a fiecarui client pentru a personaliza tratamentul in functie de necesitatile individuale.In mod normal se efectueaza 6/10 sedinte de tratament/zona .

Cit dureaza o sedinta de tratament si dupa cite sedinte se vad rezultatele ?
O sedinta de tratament dureaza intre 80-90 de minute. Tratamentul este localizat, lucrindu-se pe zonele cu probleme, circa 20-30 minute cu cavitatie apoi se continua cu masajul mecanic cu vacuum pentru alte 20 de minute, acesta din urma avind actiune drenanta.Ultima faza a tratamentului consta in efectuarea drenajului limfatic la un aparat special conceput pentru acest lucru.De mentionat este faptul ca salonul nostru este dotat cu un aparat medical, care poate efectua mai multe tipuri de drenaj limfatic.Dupa a treia/patra sedinta de tratament se poate observa o reducere evidenta a masei adipoase.

Care sunt contraindicatiile?
Astm brosic, diabet, epilepsie, tromboflebita, hipertrigliceridemie, nivel ridicat de colosterol in familie, sindromul lipazei lipoproteinice, persoane cu stimulator cardiac, alergie la pesticide , ierbicide sau fosfate organice, persoane care au primit tratament pentru hipertrigliceridemie, hernie abdominala, existenta cicatricelor sub pielelea zonei tratate, boli cronice ca: probleme cardiace grave, afectiuni vasculare grave , cancer, tumori, boli de piele, pietre la vezica biliara, chisturi ovariene sau fibroame. steatoza hepatica sau orice afectiune a ficatului, pietre la rinichi, leziuni dermatologice, boli de piele, epilepsie, boli cardiace, purtatoare de pace-maker, afectiuni vasculare grave, tija metalica, interventii chirurgicale recente (5-6 luni), sarcina, menstruatie; Este contraindicata persoanelor care sufera de hemofilie sau care urmeaza un tratament cu anticoagulante.

Ce trebuie sa faca clienta?
Persoanelor care se supun tratamentului cu cavitatie li se recomanda:
- Cu o zi inainte de tratament sa nu consume grasimi si sa tina o dieta bazata numai pe alimente cu un continut mic de grasimi.
- Imediat dupa tratament sa bea 2 litri de apa plata.
- 72 de ore dupa tratament este interzis sa se consume alimente cu un continut mare de grasimi.
-Este foarte important sa se consume si o cantitate mare de lichide
De ce? Pentru ca la fiecare sedinta colesterolul si trigliceridele eliberate se vor descarca in ficat si rinichi. Astfel aceste organe se vor incarca ca dupa o masa cu foarte multe grasimi